ZGRADA ZA RASELJENE U BOŠNJAČKOJ MAHALI
24/07/2013|Autor: Administrator|
|

K. MITROVICA, 24. jul - Ministar rada i boračke zaštite u Vladi Republike Srpske Petar Djokić i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković položili su danas u naselju Bošnjačka mahala u severnom delu Kosovske Mitrovice kamen temeljac za izgradnju zgrade u kojoj će živeti Srbi raseljeni iz ostalih delova Kosova. 
U istoj zgradi biće Kulturni centar RS i Centar za socijalni rad.  
"Vlada Republike Srpske je, podržavajući napore koje vi ovde činite da normalizujete život, da sačuvate Srbe da ostanu na Kosovu I Metohiji sa koga su kroz decenije i vekove odlazili i da sada sačuvate ono što je ovde ostalo, biće uvek sa vama", rekao je Djokić. 
Ministar je dodao da će stambeni objekat, čija je vrednost 500 miliona konvertibilnih maraka finasirati Vlada Republike Srpske, biće izgradjeno osam stanova za raseljene i poslovni prostor gde će biti kulturni centar Republike Srpske. 
"Republika Srpska će biti prisutna ovde i putem institucija predstavljati ono što su vrednosti kulturnog blaga i nasledja i svega drugog što je s  im povezano", rekao je on. 
Djokić je izrazio nadu da će Srbi sa Kosova, kako je rekao "u saradnji sa institucijama države Srbije pronaći najbolja politička rešenja koja će dugoročno omogućiti slobodan, miran i stabilan život srpskom narodu na području Kosova i Metohije, da će funkcionisati kao ostali narodi u okruženju i dosegnuti onaj nivo slobode za koju su kroz vekove bili žrtvovani". 
Načelnik Kosovskomitrovačkog okruga Radenko Nedeljković zahvalio je na bratskoj pomoći Republike Srpske Srbima na Kosovu i naglasio da oni najbolje razumeju sa kojim se problemima susreću. 
"Nažalost, naš put je trnovitiji i teži od onog koji su u RS prolazili", rekao je on i dodao da "srpski narod na KiM mora i želi da opstane na ovim prostorima".  
"Mi ne želimo ništa što nije naše, a mnogi pokušavaju da nam promene svest i kažu da Srbi na severu Kosova i Metohije moraju da shvate da nisu u državi Srbiji. Mi im poručujemo da mi ne možemo da promenimo svest, da medjunarodna zajednica ne može da ima dvostruke standarde, jedne za Albance, a druge za Srbe", rekao je Nedeljković. 
 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni