ZAJEDNICA SRPSKIH OPŠTINA DA - IZVRŠNA OVLAŠĆENJA NE
27/02/2013|Autor: TV Mir|
|

 

PRIŠTINA, 27.februar - Spreman sam da pristanem na uspostavljanje Zajednice opština sa srpskom većinom na severu Kosova, koja bi omogućila saradnju sa opštinama južno ali i udruženjima u Srbiji, kazao je Hašim Tači zameniku državnog sekretara SAD-a Vijamu Bernsu.
Kosovski premijer zatražio je od SAD podršku za stav da zajednica srpskih opština na Kosovu ne može imati izvršna ovlašćenja.
U telefonskom razgovoru sa Bernsom, premijer Kosova je ocenio da “postoji širok spektar funkcija koje bi ova Zajednica mogla da obavlja”, a da je on predstavnici EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton podneo listu o prihvatljivim nadležnostima te Zajednice.
Dodaje se da je premijer Kosova kazao da taj sporazum mora biti usvojen u kosovskom i srpskom parlamentu. On je takođe naglasio i da je beogradska strana već dala verbalnu saglasnost u vezi sa rasformiranjem bezbednosnih struktura na severu Kosova.
Zamenik državnog sekretara Vilijam Berns još jednom je ponovio da SAD snažno podržava dijalog između Beograda i Prištine.
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni