ZA POVRATAK POTREBNA SARADNJA SA BEOGRADOM
15/08/2013|Autor: Administrator|
|

LIPLJAN, 14. avgust - Kosovski ministar za povratak I zajednice Dalibor Jevtić rekao je danas da je za masovniji povratak raseljenih Srba na Kosovo potrebna zvanična saradnja Kosova i Vlade Srbije. 
"Mislim da bi zajedničkim radom na nivou ministarstava i dveju vlada, Kosova i Srbije, uspeli da uradimo nešto više na masovnijem povratku raseljenih Srba na Kosovo", rekao je Jevtić agenciji Beta.
On je dodao da se nada da će se stvoriti politički momenat za "preko potrebnu" saradnju sa Srbijom, za koju u "svetlu briselskog dijaloga" ima prostora. 
 Jevtić je rekao da je, zbog aranžmana Vlade Kosova sa Međunarodnimmonetarnim fondom,njegovo ministarstvo ostalo bez 500.000 evra iz budžeta, ali je dodao da se nada da to neće biti konačna odluka, jer je taj novac značajan za realizaciju projekata. 
"Gubitkom tih sredstava uskraćuje se izgradnja oko 25 kuća, a ovo ministarstvo trenutno ima oko 1.000 zahteva  koji su prošli sveprocedure i koji samo treba da se realizuju", kazao je Jevtić. 
On je rekao da svi ti projekati neće moći da bude realizovani ukoliko ministarstvo bude imalo finansijskih problema. 
"Nadam se da će se ovaj problem rešiti do polovine septembra i da će se tada jasno znati koliko će od planiranih kuća biti izgrađeno", kazao je Jevtić. 
Ministar Jevtic i direktor Kancelarije za zajednice Vlade Kosova Srđan Popović postavili su danas u Suvom Dolu kod Lipljana kamen temeljac za izgradnju kuće za šestočlanu socijalno ugroženu porodicu Savić, čiji su članovi nezaposleni i žive od penzije u iznosu od 13.000 dinara koju dobija njihova majka. 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni