ZA FORMULU KOJA ĆE ZADOVOLJITI OBE STRANE
03/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 3. oktobra ) - Zamenik premijera Kosova I predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović izrazio je danas nadu da će biti prevaziđena situacija nastala pošto je kosovska vlada zabranila ulazak funkcionerima Srbije dok traje kampanja pred kosovske lokalne izbore 3. novembra. Petrović je za agenciju Beta kazao da njemu ne smetaju posete funkcionera iz Srbije "osim kada dolaze sa izričitom namerom da dele narod". 
"Dva premijera (Hašim Tači i Ivica Dačić) imaju direktnu komunikaciju uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton i ja se nadam da će naći formulu koja će zadovoljiti obe strane", izjavio je zamenik kosovskog premijera. 
Prema njegovim rečima, posebno ga brinu Dačićeve najave da će prekinuti učešće na razgovorima s Tačijem u Briselu, jer je tako nešto štetno i politički neodgovorno. Dodao je da bi se, ako bi do tog prekida došlo, "zaustavio pozitivan trend koji je Briselski sporazum doneo". 
Petrović je dodao da je najveći interes Srba na Kosovu da se lokalni izbori sprovedu u normalnoj atmosferi i da što više građana na njima učestvuje. 
Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton zakazala je danas novi susret Dačića i Tačija za ponedeljak, 7. oktobar u Briselu. 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni