VUČIĆ U GRAČANICI POZVAO SRBE DA GLASAJU
01/11/2013|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 1. novembra  - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se na kosovskim lokalnim izborima 3. novembra bira "između budućnosti i opstanka i veoma neizvesne budućnosti i nestanka Srba sa Kosova i Metohije.  
Vučić je na mitingu u centru Gračanice pred oko 15.000 ljudi pozvao Srbe da budu odgovorni prema svojoj deci i budućnosti i poštuju svoju državu i glasaju u nedelju na izborima. 
"Ne može država biti dobra samo kada isplaćuje plate i penzije, a loša kada zamoli da se izađe na izbore da bi formirali Zajednicu srpskih opština i učinili da ona bude međunarodno priznata", rekao je Vučić. 
Prvi potpredsednik Vlade je kazao da je neophodno da građani glasaju u velikom broju kako bi u Zajednicu srpskih opština ušlo najmanje šest opština sa srpskom većinom, ali da mnogi pokušavaju da se "ne ostvare ti uslovi". 
Vučić je rekao da je najpre došao na skup Građanske inicijative "Srpske", a da će posle ići u manastir Gračanica, iako mu je Priština naložila drugačije jer njegovu posetu smatra verskom. 
"Naredili su mi da prvo odem u manastir, jer je ovo verska poseta po njihovom. U manastir ću otići posle, a onda oni neka rade šta hoće i neka nas hapse ako treba", rekao je on. 
Vučić je pozvao sve da se upitaju šta dobijaju bojkotom izbora I upozorio da tada srpske opštine mogu da preuzmu oni koje Srbe ne žele. 
"Vi ste ti koji čuvate Srbiju i srpstvo na Kosovu i bez vas sve što bi Srbija činila ne bi vredelo. Vi ste izdržali progone, nepravde, Staro Gracko", rekao je Vučić i pozvao Srbe da budu mudri "jer da ratujemo ne možemo niti hoćemo". 
Prvi potpredsednik Vlade je rekao da posle izbora želi da se radi na pokretanju ekonomije kako bi Srbi mogli tu da opstanu. 
Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin, koji na mitingu nije nosio crnu odeću u kojoj je ranije dolazio na Kosovo, rekao je građanima da moraju da izađu na izbore da bi od Briselskog sporazuma "oteli maksimum". 
Kosovski premijer Hašim Tači rekao je ranije da će Vulinu, kome je ulazak na Kosovo bio zabranjen, moći da dođe u Gračanicu ako ne nosi crnu uniformu koju koristi na Kosovu. 
Pošto je skup počeo srpskom himnom "Bože pravde", Vulin je kazao da nigde u Srbiji, kao na Kosovu, te reči ne zvuče "tako istinito I tako potrebno". 
Ministar je kazao da je veoma važno posle izbora formirati ZSO i da građani treba da poslušaju državu kada od njih nešto traži, a ne samo da budu tu kada im daje plate, penzije, stipendije. 
Vulin je kazao da niko ne može da kaže da su izdajnici predsednik Srbije, ministri u vladi, patrijarh srpski i oko 80 odsto stanovnika koji su za izlazak kosovskih Srba na izbore. 
"Samo mi možemo oterati Srbiju sa Kosova i niko drugi. Nemojte se tako upisati u istoriju", rekao je on. 
Okupljeni na skupu nosili su srpske zastave i transparente na kojima je pisalo:"Glasaj za Srpsku zato što je srpska", "Glasaj za Srbiju". Vučićev govor prekidali su povicima "Vučiću, Srbine". 
Nakon skupa Vučić, Vulin i ministar pravde Nikola Selaković otišli su u manastir Gračanica gde ih je primio episkop raško-prizrenski Teodosije. 
 
Izvor: BETA
Foto: Prelistavanje.rs

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni