VALENTINI PITULIĆ NAGRADA "MILE NEDELJKOVIĆ"
17/09/2013|Autor: Administrator|
|

Ova nagrada vrednuje studije koje se bave proučavanjem etnologije i antropologije, etnomuzikologije i narodne književnosti, a dodeljuje je Udruženje građana ’’Baština i budućnost – Aranđelovac 1859’’. 
 
Žiri koji čine akademik Petar Vlahović, prof. dr Nenad Ljubinković, dr Jelena Jovanović, dr Branko Zlatković i Jasna Bjeladinović-Jergić smatra da je knjiga Valentine Pitulić "Usmenost i verodostojnost", u izdanju Filozofskog fakulteta u Nišu i Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici (2012), najvećim i najznačajnijim delom posvećena problemu izučavanja usmenog stvaralaštva na Kosovu i Metohiji.
 
Kako se navodi u saopštenju, prof. dr Valentina Pitulić godinama pasionirano i uspešno proučava usmeno stvaralaštvo Kosova i Metohije, a ova knjiga je rezultat njenih višegodišnjih istraživanja. 
 
Nagrada ’’Mile Nedeljković’’ svečano će biti uručena 27. septembra u Aranđelovcu, kada će biti dodeljena i povelja ’’Mile Nedeljković’’ za životno delo etnologu Jasni Bjeladinović-Jergić iz Beograda za izuzetan trud i pregalaštvo u proučavanju srpske tradicionalne nošnje.
 
Izvor: KIM radio
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni