USKORO NOVI SPORAZUM O IMPLEMENTACIJI
13/06/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 13. jun - Zamenica kosovskog premijera Edita Tahiri izjavila je da novi plan o sprovodjenju sporazuma Beograda I Prištine treba da bude potpisan do 20. juna. 
"Trenutno smo u fazi postizanja sporazuma u vezi s detaljnim planom sprovodjenja. U trenutku kada se postigne trilateralni sporazum, koji treba da bude postignut na nivou premijera, od tog trenutka počinje sprovodjenje (sporazuma) u praksi", rekla je Edita Tahiri za prištinski dnevnik Koha ditore.
Prema njenim rečima, to pitanje moglo bi biti rešeno izmedju 17. I 20. juna.
Edita Tahiri koordinira timovima Prištine u pregovorima o sprovodjenju sporazuma s Beogradom,  Kosovski premijer Hašim Tači najavio je juče da će se s premijerom Srbije Ivicom Dačićem ponovo sastati 20. juna.
Dnevnik navodi da Kosovo i Srbija nisu ignorisali rokove zadate prvim planom sprovodjenja sporazuma za normalizaciju odnosa koji su u aprilu parafirala dvojica premijera - Hašim Tači i Ivica Dačić, kao I visoka predstavnica EU Ketrin Ešton. Dodaje se da su timovi dve
strane pregovarali o novom planu za sprovodjenje. 
U Briselu ove nedelje traju pregovori dve strane, a zvaničnici Srbije posebno su insistirali na potrebi da Kosovo usvoji Zakon o amnestiji.
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni