U TOKU ISTRAGA UBISTVA POLICAJCA EULEKSA
19/09/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 19. septembar - Euleks je danas saopštio da je u toku istraga ubistva policajca te misije koji je bio u jednom od dva vozila Euleksa u blizini Zvečana, na severu Kosova, na koja su pucali nepoznati počinioci. 
Kako se navodi u saopštenju Euleksa, u tom incidentu ranjena su tri pripadnika Euleksa. 
Pripadnici Euleks policije, koji su došli pod punom ratnom opremom, obavljaju uviđaj i tragaju za počiniocima ubistva koji se jutros dogodio na magistralnom putu Kosovska Mitrovica - Leposavić, kod mesta Balaban. 
Oni pretražuju teren, železnički most koji se nalazi iznad puta, a u mestu Balaban blokirane su obe kolovozne  trake, pa se saobraćaj za manje kamione i automobile usmerava zaobilaznim putem preko Žerovnice ka Zvečanu.  Kamioni s prikolicama i šleperi ne mogu da idu alternativnim putem, tako da su svorene kolone. 
Šef Euleksa Bernd Borhart i šef Kancelarije Evropske unije Samuel Žbogar održaće danas u podne u glavnom štabu Euleksa vanrednu konferenciju za novinare.  Kako se navodi u saopštenju Euleka, na dva vozila te misije, u kojima je bilo šestoro službenika, pucano je jutros oko 7.30, a ta misija osudila je to "kukavičko nasilje" protiv službenika Euleksa. 
"U toku je istraga ubistva. To područje je blokirano. Uložiće se svaki napor u privođenju izvršilaca pravdi", navodi se u saopštenju Euleksa. 
Ta misija je izrazila saučešće porodici preminulog i pozvala sve koji znaju nešto o tom incidentu da se jave. 
Prema nezvaničnim podacima, pripadnici Euleksa krenuli su jutros ka prelazu Jarinje da preuzmu smenu u osam sati.   Pucano je na vozilo u pokretu, vozač je pogođen, izgubio je kontrolu i udario u betonski zid, potom u zaštitnu ogradu i zaustavio se na putu.   Zvaničnih informacija iz KPS-a još nema. 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni