U SUSRET NOVOJ RUNDI PREGOVORA
26/02/2013|Autor: TV Mir|
|

 

PRIŠTINA, 26.februar - Hašim Tači rekao je Atifeti Jahjagi da je s Dačićem postignuta načelna saglasnost da se rasformiraju policijske i obaveštajne strukture Srbije na severu Kosova.
Tokom razgovora u Briselu, u prisustvu šefice diplomatije EU Ketrin Ešton, postignut je i dogovor o formiranju asocijacije opština sa srpskom većinom na severu zemlje, kao i o tome da se u četiri opštine na severu održe izbori za skupštine opština i za gradonačelnike, a da se ponovo pokrene pravosudni sistem stvaranjem sudova u Leposaviću i Zvečanu.
U saopštenju iz kabineta Jahjage navodi se da je premijer Tači rekao da su ova rešenja u okviru punog poštovanja Ustava i kosovskih zakona i da imaju snažnu međunarodnu podršku, da su funkcionalna i prihvatljiva za sve građane, dok je kosovska predsednica istakla da se svi sporazumi postižu po najvišim evropskim normama, te da "obezbeđuju suverenitet, teritorijalni integritet i ostvarivanje vlasti na celoj teritoriji zemlje".
Kosovski premijer je informisao Jahjagu i o pripremama i očekivanjima od sledećeg sastanka s premijerom Dačićem, koji je zakazan za 4. mart.
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni