U SEV.MITROVICI GLASALO 22,38 ODSTO BIRAČA
18/11/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 18. novembra - Na ponovljenim lokalnim izborima u tri glasačka centra u severnoj Mitrovici juče je glasalo 33,38 odsto birača ili 5.231 građanin, saopšteno je iz Centralne izborne komisije Kosova (CIK).  Predsednica CIK-a Valjdeta Daka je rekla da je shodno zakonskim ovlašćenjima i na osnovu predloga OEBS, Komisija odlučila da se brojanje glasova izvrši u Centru za brojanje i rezultate izbora u Kosovu Polju, a ne u Mitrovici. 
Valjdete Daka je rekla da je u glasačkim centrima u Mitrovici 997 osoba glasalo uslovno, pošto se njihova imena nisu našla u biračkim spiskovima na mestima gde su hteli da glasaju.  Predsednica CIK-a je zahvalila OEBS-u, Opštinskoj izbornoj komisiji u severnoj Mitrovici, biračkim odborima na glasačkim mestima I građanima koji su omogućili da se izbori održe bez incidenata. Daka je takođe zahvalila bezbednosnim službama na Kosovu, Policiji Kosova, Euleks policiji i Kforu koji su omogućili uslove za bezbedno održavanje izbora. 
Izbori u severnoj Kosovskoj Mitrovici ponovljeni su danas u tri biračka centra na kojima je pravo glasa imalo oko 23.000 birača jer su 3. novembra nepoznati napadači razbili kutije sa glasovima. 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni