TUŽILAC TRAŽI PRITVOR ZA IVANOVIĆA
28/01/2014|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 27. Januar  - Nadležni tužilac iz kancelarije Specijalnog tužilaštva Kosova uhapsio je lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića i od suda zatražio određivanje pritvora, saopšteno je večeras iz Euleksa. 
Ivanović je ranije danas dobrovoljno došao u Policijsku stanicu u Severnoj Mitrovici o čemu su se prethodno dogovorili tužilac I Ivanovićev advokat. 
"Nakon toga, tužilac je obavio intervju sa Ivanovićem kao navodnim osumnjičenim u istrazi o ratnim zločinima koja je trenutno u toku, kao i navodima o teškom ubistvu počinjenom nakon konflikta. Ispitivanje je završeno i tužilac je izdao nalog za hapšenje I zatražio od suda da razmotri zahtev za određivanje pritvora", navodi se u saopštenju Euleksa. 
Zahtev za pritvor je predat sudu, dodaje se u saopštenju.  
Prethodno, Ivanovićeva Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" saopštila je da Ivanović nije uhapšen, već da se odazvao pozivu EULEX-a da da izjavu.  
"Ovo pozivanje apsolutno ima političku svrhu u cilju stvaranja ravnoteže sa hapšenjem u albanskoj zajednici", navodi se u saopštenju i dodaje da za cilj ima i "izazivanje straha u celokupnoj srpskoj zajednici". 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni