TRI MILIONA EVRA ZA FOND ZA RAZVOJ SEVERA
02/07/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 2. jul - Budući Fond za razvoj severa Kosova raspolagaće sa oko tri miliona evra godišnje i neće uticati na projekte koji se finansiraju iz kosovskog budzeta, prve su danas objavljene procene Ministarstva finansija Kosova. 
Kako prenose kosovski mediji, portparol tog ministarstva, Muharem Šahini (Muharrem Shahini) kazao je da ce se Fond za razvoj severa u prvom redu formirati od carine naplaćene za robu namenjenu severu Kosova, koja će ulaziti preko graničnih prelaza Brnjak i Jarinje. 
Po njegovim rečima, carina koja se bude plaćala na uvezenu robu široke potrošnje koja ide u severni deo Kosovske Mitrovice, Leposavić, Zubin Potok i Zvečan, neće ići u kosovski budzet već ce posebnim zvaničnim kanalima ići u Pristinu gde će se registrovati, a zatim prebacivati u Fond za razvoj severa Kosova. 
Sredstva Fonda za razvoj severa Kosova će se, kako se navodi, držati u jednoj od komercijalnih banaka u Prištini, na računu koji će otvoriti specijalni izaslanik EU na Kosovu. 
Srbija će imati pravo da uplaćuje novac u taj fond. Uplate ce biti transparentne i Beograd ce biti dužan da objavi cilj uplata, navode kosovski mediji. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni