TRAŽE RASPISIVANJE SRPSKIH IZBORA NA KIM
18/10/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 17. oktobra  - Omladina Demokratske stranke Srbije (DS S) predala je danas predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću zahtev da raspiše lokalne izbore na Kosovu.  Predsednik omladine DS S-a Milan Milutin rekao je agenciji Beta da su tim zahtevom želeli da podsete Stefanovića na njegovu zakonsku I ustavnu obavezu da raspiše lokalne izbore na Kosovu, a ne da ih raspisuje "lažna država Kosovo".  
"Omladina DS S pruža podršku vršnjacima na Kosovu i poručuje im da ne podlegnu pritiscima da izađu na izbore. Izlazak na izbore je izlazak iz Srbije," rekao je Milutin. 
U pisanom zahtevu, omladina DS S upitala je predsednika Skupštine da li će i kada će raspisati lokalne izbore u opštinama Leposavić, Zvečan, Zubin potok i severna Kosovska Mitrovica. 
 
"Ne dozvolite da lokalni izbori u državi čijom Skupštinom predsedavate raspisuje lažni predsednik, lažne  države Kosovo,"navodi se u zahtevu.  
Omladina DS S je podsetila Stefanovića da su bivši predsednici parlamenta uredno raspisivali izbore na Kosovu i Metohiji.  Oni su u zahtevu poručili Stefanoviću, da ukoliko ne sme da raspiše izbore, treba da se povuče sa mesta predsednika Skupštine Srbije. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni