TAČI I DAČIĆ O LISTI “SRBIJA”
06/09/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 6. septembra 2013. (Beta) - Premijeri Kosova i Srbije Hašim Tači i Ivica Dačić će na sastanku 8. septembra razgovarati između ostalog o imenu koje će imati zajednička srpska lista na lokalnim izborima 3. novembra. 
Pozivajući se na izvore iz Vlade Kosova, dnevnik Tribuna piše da je naziv Srbija za Prištinu neprihvatljiv. 
"Nije protivzakonita niti protivustavna, ali je protiv duha sporazuma", rekao je ovaj zvaničnik za dnevnik i dodao da će kosovska strana insistirati da se poštuje duh sporazuma u Briselu koji ima za cilj integraciju, a ne razdvajanje Srba od institucija I države Kosovo. 
Dnevnik piše da ovo pitanje dvojica premijera treba da reše tokom sastanka i da će u suprotnom srpska lista biti van procesa izbora.  
Kosovska strana je takođe uznemirena i načinom na koji se pripremaju glasački spiskovi u Srbiji, u delu koji se odnosi na ostvarivanje prava na glasanje, zbog mogućih zloupotreba i malverzacija. 
Dnevnik je iz CIK-a dobio najave da će vrlo brzo kancelarija za registraciju politickcih partija zatražiti da zajednička lista u roku od pet dana promeni ime ili neće biti sertifikovana za učešće na izborima. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni