SUDBONOSAN ZNAČAJ NEISLASKA NA IZBORE
30/09/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 29. septembar - Demokratska stranka Srbije (D S S) je danas sa svog skupa u Sava centru u Beogradu poručila Srbima na Kosovu da ne izlaze na izbore jer bi to značilo da priznaju "lažnu državu Kosovo", a da samo bojkot znači da su odlučili da "pripadaju svojoj Srbiji". 
Predsednik D S S Vojislav Koštunica je rekao da bi Srbi, neizlaskom na novembarske lokalne izbore na Kosovu, jasno poručili sadašnjoj I svakoj budućoj vlasti u Srbiji, da se "uzalud odriče svog naroda, jer se narod nikada neće odreći Srbije". 
Koštunica je na skupu "Protiv lažnih izbora na Kosovu i Metohiji", kazao da "lažni izbori" 3. novembra predstavljaju "odsudni, ako ne I završni čin u pokušaju da se Kosovo otme od Srbije, a glavni saučesnik i pomagač" je - sadašnja vlast u Beogradu.  
"Zato je neizlazak na ove izbore od sudbonosnog značaja za srpski narod i Srbiju", rekao je Koštunica. 
Koštunica je ocenio da su "u temeljima tih (predstojećih) izbora (na Kosovu) bombardovanje Srbije, nasilje, nepravo i sila", dok su na suprotnoj strani međunarodno pravo, rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, Povelja UN i Ustav Srbije.   
"Izlaskom ili neizlaskom na izbore svaki pojedinac odgovara na pitanje da li hoće da pripada lažnoj državi Kosovo ili svojoj Srbiji", rekao je Koštunica i ukazao da se neizlaskom na kosovske lokalne izvore brani "i sama Srbija od pretećeg samouništenja". 
Akademik Matija Bećković rekao je da je ovo prvi slučaj u istoriji da jedna država u 21. veku "primorava svoje građane" da izađu na izbore druge države koju sama ne priznaje.  
"Primorava ih da uđu 'u žicu' kako bi bili slobodniji, da se zarobe kako bi bili bezbedni, odreknu svog Ustava da bi sigurnost našli u tuđem, da odu u tamnice kako bi se lakše borili za svoja prava I slobode", prokomentraisao je Bećković. 
Bećković je ukazao da vlast ubeđuje narod da "ne veruje svojoj koži i očima nego da veruje samo onome što čuje, poput onoga da nikada neće priznati da je priznala nezavisno Kosovo". 
Dodao je da će vlast, "ako preda Kosovo dati na znaje da nema ničega sto neće dati, kao i da nema ničega na šta neće pristati". 
Poslanik DŠ s Kosova Marko Jakšić ocenio je da su tamošnji predstojeći lokalni izbori "najveća nacionalna bruka i sramota Srbije", a Briselski sporazum Beogtrad-Priština "najveća kapitulacija". 
Jakšić je upozorio da će raseljeni, ako budu glasali na tim izborima, "glasati da se nikada ne vrate", a mnogi od kosovskih Srba će posle izbora ostati bez posla. 
Predsednik "Odbora za odbranu Kosova i Metohije" Slobodan Samardžić izrazio je nezadovoljstvo što javnost na pravi način ne reaguje na "izbornu manupulaciju" na Kosovu koja je, kako je ocenio, "najveća manipulacija u istoriji moderne Srbije". 
Samardžić je ocenio da reakcija izostaje najverovatnije jer je "manipulaciju" sprovodi vlast i upozorio da će oni koji sada preko manipulacije i nasilja mogu da sprovode izbore na Kosovu, to "sutra raditi i u Srbiji". 
Potredsednik D S S je poručio da je "samo svoja Srbija evropska Srbija", dok je "tuđa Srbija evrounijatska Srbija". 
"Poruka ovog skupa je ne damo Kosovo, ne damo Srbiju, ne damo srpsku istoriju, demokratiju, našu pravnu državu i nećemo je nikada dati!", rekao je Samardžić. 
Na skupu je govorio i dramski pisac Siniša Kovačević. 
Izvor: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni