SRS sutra protestuje zbog oslobađanja Haradinaja
01/12/2012|Autor: |
|

 

BEOGRAD, 29. novembar  - Srpska radikalna stranka (SRS) organizovaće sutra protestnu šetnju ulicama Beograda i drugih gradova u Srbiji povodom presude Hasskog tribunala kojom je oslobođen Ramuš Haradinaj, izjavio je danas zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.
Na konferenciji za novinare, Šarović je kazao da je Haški tribunal oslobađajućom presudom za Ramuša Haradinaja amnestirao sve zločine počinjene nad Srbima na Kosovu i Metohiji.
"Prethodno su oslobađanjem Nasera Orića, Gotovine i Markača amnestirani zločini nad Srbima u BiH i Hrvatskoj", rekao je zamenik predsednika SRS.
Šarović  je izjavio da je Haški tribunal još jednom potvrdio svoju antisrpsku prirodu i činjenicu da je Haški sud "sud dvostrukih standarda".
"Za Srbe važi jedno pravilo, da su uvek krivi. Za one koji su Srbe ubijali i proterivali važi drugo pravilo - da nikad nisu krivi", naglasio je Šarović.
On je kritikovao medije u Srbiji koji nisu preneli vest da je žalbeno veće Haškog tribunala potvrdilo u sredu drugu presudu za nepoštovanje suda protiv Vojislava Šešelja i osudilo ga pravosnažno na 18 meseci zatvora.
"U Haradinajevom postupku 19 potencijalnih svedoka je likvidirano, ali optužnica za nepoštovanje suda protiv njega nikada nije podignuta...
Oslobađajuću presudu Haradinaju su izrekle sudije Haškog tribunala, ali oni su samo puki izvršioci prljavog posla. Naredbodavci su SAD i vodeće zemlje EU - Velika Britanija, Nemačka, Francuska", rekao je Šarović.
Prema njegovim rečima, podjednaku odgovornost za svaku presudu Haškog tribunala snose bivša kao i sadašnja vlast u Beogradu koja "umesto interesima srpskog naroda služi srpskim neprijateljima".
Protestna šetnja koju SRS organizuje sutra u Beogradu počeće u 12 sati ispred zgrade Predsedništva RS.

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni