SRBIJA NEĆE PREKINUTI PREGOVORE
31/01/2013|Autor: |
|

K.MITROVICA, 30. januar - Drzzava Srbija neche prekinuti dijalog sa prisstinskim vlastima u Briselu i sprovessche ono ssto je dogovoreno, izjavio je vecceras u Kosovskoj Mitrovici direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Aleksandar Vulin posle zahteva Srba sa Kosova da se prekinu pregovori.

Na danassnjem mitingu u Kosovskoj Mitrovici kojem je prisustvovalo oko 10.000 ljudi, aklamacijom je prihvachena deklaracija u kojoj se kazze da niko nema pravo da ukida institucije Srbije koje deluju na severu Kosova i zatrazzen prekid pregovora.

Vulin je, medjutim, novinarima u Kosovskoj Mitrovici rekao da bi prekid dijaloga u Briselu bio veoma loss za Srbe.

"Smatramo da bi prekidom dijaloga ostvarili veliki prostor za privremene institucije u Prisstini da se zaboravi ssta su radili sa grobljima, da se zaboravi ssta rade sa zzivim Srbima, na svo nasilje kojem su skloni i da se fokus medjunarodnih svetala usmeri na Srbiju i kazze: oni neche ressenje", rekao je Vulin.

"Hochemo ressenje, hochemo pregovore i sporazume, ali oni moraju biti u okviru onoga o ccemu smo govorili kroz platformu, onome ssto je
nassa Skupsstina govorila, ssto je politika nasse Vlade i predsednika Republike", dodao je on.

Vulin je istakao da sa pazznjom prati ssta kazzu Srbi sa Kosova, ali je istakao da su pregovori sa prisstinskim vlastima neophodni.

"Pregovori nisu prijatni i njima se niko ne raduje, ali nuzzni su i zbog severa i juga Kosova i Metohije, ali i zbog Srbije. Sa velikom pazznjom i razumevanjem pratim sve ssto kazzu Srbi na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

Vulin je rekao da danassnji miting u Kosovskoj Mitrovici pokazuje da Srbi sa Kosova osechaju veliko nepoverenje jer su "puno puta izigrani
i prevareni".

"Mi ne pravimo drugu drzzavu i niko neche terati Srbe na KiM da postanu deo druge drzzave. Niko nema taj mandat, a joss manje imamo tu zzelju", naglasio je Vulin.

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni