SRBIJA NE PRIHVATA PRIVATIZACIJE U KOJIMA NIJE UČESTVOVALA
22/07/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 22. jul - Direktor kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se prvi sledeći sporazum Beograda i Prištine odnositi ili na imovinu ili na crkvu i kulturno nasleđe Srba na Kosovu.  
Vulin je na skupu u Privrednoj komori Srbije rekao da se Srbija niće odreći "ni jednog dinara ni fabrike" na Kosovu, i da ne priznaje privatizacije u kojima nije učestvovala.  
"Srbija ulaže stotine miliona evra na Kosovu i Metohiji i to mora da bude priznato", rekao je Vulin i dodao da je predviđeno da Zajednica srpskih opština ima svoju imovinu, i da se mora videti šta od imovine država može da prenese Zajednici. 
Vulin je dodao da Srbija godinama nije znala šta ima i čime raspolaže na Kosovu, i dodao da je vreme da se ti podaci prikupe i da se izađe sa konkretnim zahtevom za zaštitu te imovine.  
On je kazao da očekuje konkretne predloge privrednika za zaštitu imovine na Kosovu, i da su prihvatljivi svi koji su statusno neutralni.
"Srbija neće da prizna Kosovo, ona insistira na zaštiti ekonomskih interesa i interesa svog naroda", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.  
Izvor: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni