SPECIJALNI STATUS NIJE TEMA DIJALOGA
11/02/2013|Autor: |
|

PRIŠTINA, 11. februar - Zamenik premijera Kosova Hajredin Kuči izjavio je da bi na kraju dijaloga Kosova i Srbije trebalo da bude potpisan mirovni sporazum dve strane, preneo je danas prištinski dnevnik Koha ditore.
"Na kraju treba da se dodje do mirovnog sporazuma Kosova i Srbije. Logika treba da bude da se svi postignuti sporazumi ostvare i da se to legitimiše i ratifikuje na skupštinama", kazao je Kuči.
Prema njegovim rečima, specijalni status i podela Kosova nisu teme razgovora premijera Kosova Hašima Tačija i Srbije Ivice Dačića.
"Specijalni status i podela nisu teme rasprave. Tema je ostvarivanje punog suvereniteta Kosova i u tom (severnom) delu naše teritorije", rekao je Kuči.
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je najavila da će sledeće nedelje biti ključne za dijalog Kosova i Srbije, a dva premijera sledeći put treba da se sastanu 19. i 20. februara.
Kuči je rekao da će u petoj rundi susreta u Briselu glavna tema biti rasformiranje paralelnih struktura Srbije na severu Kosova.  On je rekao da će ponuda Tačija na sastanku biti u okviru ustavnih rešenja i plana medjunarodnog posrednika Martija Ahtisarija.
"Samo treba stvoriti uslove za sprovodjenje onoga što je predvidjeno Ustavom i planom Ahtisarija. Za ono što je izvan Ustava i plana ne možemo razgovarati", kazao je Kuči.
 

izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni