SKUPŠTINA KOSOVA NE RADI DO 7.NOVEMBRA
23/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 22. okotobra  - Skupština Kosova neće se sastajati do 7. novembra zbog učešća poslanika u kampanji za kosovske lokalne izbore, zakazane za 3. novembar, odlučilo je danas predsedništvo kosovskog parlamenta. 
Predstavnici Demokratske partije Kosova (DPK) glasali su protiv održavanja sednica parlamenta dok su za rad skupštine i pre 7. novembra bile opozicione stranke. 
Šef poslaničke grupe DPK Adem Grabovci rekao je posle sastanka predsednika skupštine Jakupa Krasnićija sa šefovima poslaničkih grupa da su neki poslanici kandidati za opštinske odbornike i da su angažovani u predizbornoj kampanji.  
Grabovci je zatražio da parlament na sledećoj sednici kao prvu tačku dnevnog reda razmotri izveštaj Vlade Kosova o privatizaciji Pošte i telekoma Kosova (PTK). 
Tom predlogu suprotstavili su se šefovi poslaničkih grupa Demokratskog saveza Kosova i pokreta Samoopredelenje, koji su insistirali da se prvo raspravlja o zahtevu za osnivanje istražne parlamentarne komisije koja će se baviti privatizacijom PTK.  Oni su najavili da će napustiti sednicu skupštine ako vladajuća koalicija u dnevni red uvrsti izveštaj vlade o privatizaciji PTK.  Sednice Skupštine Kosove ranije su dva puta odložene jer zbog izostanka poslanika vladajuće koalicije. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni