SISTEM GAZIVODE OSTAJE U SASTAVU EPS-s
18/10/2013|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 17. oktobra - Ministarka energetike Zorana Mihajlović danas je potvrdila da će sistem Gazivode na severu Kosova ostati u sastavu Elektroprivrede Srbije jer je to "sigurnost za ljude" koji žive na tom području.  
"U Valaču rade ljudi koji su zaposleni u javnom preduzeću Elektromreža Srbije. Dogovor jeste da Elektro Kosmet postane kompanija koja će biti i distributer i snabdevač električnom energijom. To je veoma važno. Danas je urađeno i to 'duplo napajanje', da tako kažem, pušteno je u rad i zato sam ja danas bila na Valaču", rekla je ministarka tokom obilaska Gračanice. 
Prema njenim rečima, to znači da će sever Kosova imati struju, u odnosu na ranije godine kada je bilo problema. 
Zorana Mihajlović je potvrdila da će radnici ostati u Elektroprivredi Srbije, a da treba raditi zajedno na tome da se status tih radnika poboljša.  Kada je reč o pitanju imovine, ona je ocenila da o tom pitanju tek treba da se razgovara, jer nije u pitanju samo imovina elektroprivrede, nego i imovina Trepče i drugih firmi.  Istakla je da je mnogo preduzeća prebačeno u Agenciju za privatizaciju kosovskih vlasti, iako ne postoji ni odobrenje ni dogovor oko imovine i tih preduzeća. 
"Ako neko misli da ono što su radile takozvane kosovske vlasti niće doći na tapet, doći će, sve dođe i čini mi se da se to neko kolo sada okreće. Od Briselskog sporazuma stvari se drugačije okreću I Srbija sada ima drugačiji položaj nego što je imala, i drugačije smo gledani nego ranije. To treba da iskoristimo", rekla je novinarima ministarka. 
Zorana Mihajlović je manastir Gračanica obišla sa episkopom raško-prizrenskim Teodosijem.  Nakon toga, ponovo je pozvala kosovske Srbe da izađu na lokalne izbore 3. novembra. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni