SINDIKALCI NASTAVLJAJU BLOKADU PUTEVA
07/08/2013|Autor: Administrator|
|

LEPOSAVIĆ, 7. avgusta  - Predstavnici sindikalnih organizacija 10 društvenih preduzeća u Leposaviću, na severu Kosova, odlučili su danas da zbog neisplaćenih plata, naredne sedmice nastave blokadu puta Kosovska Mitrovica - Raška, u centralnoj Srbiji. 
Put će biti blokiran u mestu Donje Jarinje, gde je bio administativni prelaz, 14, 15. i 16. avgusta od 10 do 13 časova. 
"Ako i to ne da rezultate i ne budu nam isplaćene zaostale privremene novčane nadoknade, od 20. avgusta potpuno ćemo zatvoriti ovaj putni pravac i dežurati 24 časa", rekao je agenciji Beta jedan od predstavnika sindikata Milomir Perović. 
On je dodao da je predstavnik Kancelarije za Kosovo i Metohiju tokom jučerašnjih razgovora na Jarinju "ignorisao zahteve radnika koji su blokirali put i nije imao pravi odgovor ni na jedno njihovo pitanje".  
"Mi ostajemo pri našim zahtevima, a to je da nam se isplate zaostale novčane nadoknade, da se na spisak vrate raseljeni građani sa Kosova i Metohije kojima je isplata ukinuta, i da se umesto onih koji su otišli u penziju, nađu imena radnika kojima se ne uplaćuju zdravstveno i penzijsko osiguranje", rekao je Perović. 
On je najavio da će protest na Jarinju biti masovniji.  
"Pridružiće nam se radnici iz opština na severu Kosova i Metohije, ali i južno od reke Ibar", rekao je Perović i dodao da punu podršku imaju i od pokrajinskog Veća Saveza sindikata Kosova i Metohije. 
 
IzvorČ BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni