SEDAM VEKOVA MANASTIRA BANJSKA UŽIVO NA TV
15/08/2013|Autor: Administrator|
|

ZVEČAN, 15.avgust - Sedam vekova manastira Banjska kod Zvečana na Kosovu biće obeleženo danas u manastirskom Hramu Svetog arhiđakona Stefana.
Svečanosti povodom tog jubileja, u ime Vlade Srbije, prisustvovaće ministar pravde Nikola Selaković i direktor Kancelarije za Kosovo I Metohiju Aleksandar Vulin. 
Manastir Banjska je zadužbina kralja Stefana Uroša Drugog Milutina, najvećeg ktitora među srpskim srednjovekovnim vladarima I predstavlja neprocenjivo kulturno-istorijsko i crkveno blago.
U 9.00 u manastiru će početi sveta arhijerejska liturgija i sečenje slavskog kolača, u slavu i čast Svetog arhiđakona Stefana, Krsne slave manastira Banjska. 
Nakon toga, uslediće blagoslov patrijarha srpskog Irineja I obraćanje zvaničnika, kao i prigodan kulturno-umetnički program, koji će se završiti scensko-muzičkim prikazom "Banjsko zlato". 
 
Članice TV Mreže: TV Most i RTV Puls su obezbedile direktan prenos ovog istorijskog događaja koji je počeo u devet časova.
 
Svečanost u manastiru Banjska uživo se može pratiti i na internetu: www.rtvpuls.com (gledaj uživo) i na http://rtvpuls.listen2myradio.com/
 
 

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni