SADIKU NOVI KOSOVSKI OFICIR ZA VEZU
20/06/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 20. Jun - Ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hodžaj predložio je juce Valjdeta Sadikua, ambasadora u Hrvatskoj, za oficira za vezu sa Srbijom, saopštilo je u Prištini Ministarstvo spoljnih poslova. 
Sadiku na funkciji u Beogradu treba da zameni Ljuljzima Pecija, koji je danas dao ostavku na mesto oficira za vezu, dva dana po stupanju na dužnost. 
Sadikuu mandat ambasadora u Zagrebu ističe 1. jula. Ljuljzim Peci - oficir za vezu Prištine u Beogradu i bivši ambasadorKosova u Švedskoj, podneo je danas neopozivu ostavku zbog neslaganja sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem o njegovoj misiji. 
U ostavci dostavljenoj predsednici Kosova Atifeti Jahjagi, Peci je naveo da podnosi ostavku jer ga je Tači krikovao zbog izjave da do normalizacije odnosa može da dodje tek kada Srbija bude priznala Kosovo. 
"Bio sam ubedjen da je državna politika u vezi sa potpunom normalizacijom odnosa sa Beogradom upravo priznanje Srbije, ali izgleda da politika nije takva. U takvim okolnostima ne prihvatam da nastavim rad u diplomatskoj službi Kosova", napisao je Peci u ostavci
koju uputio predsednici Kosova. 
Peci je u ponedeljak zvanično u Beogradu stupio na dužnost kao oficir za vezu Kosova, pri misiji EU. Istovremeno, dužnost u Prištini, kao oficir za vezu Srbije, takodje pri misiji EU, preuzeo je Dejan Pavićević. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni