RTK2 URAVNOTEŽENO O IZBORIMA
09/11/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 8. novembra  - Evropska unija ocenila je da je jedino Drugi program na srpskom jeziku TV Kosova (RTK2) izvestavao o nedeljnim lokalnim izborima uravnotezeno i nepristrasno. 
"Javni servis na srpskom RTK2 obezbedio je uravnoteženo izveštavanje, uključujući i debate kandidata koji zastupaju  zajednice Srba, Crnogoraca i Bošnjaka", ocenili su posmatrači Evropske unije, prenosi RTK2. 
U izveštaju posmatračke misije EU, kako navodi RTK2, ocenjeno je da su kosovski mediji obezbedili opsežno izveštavanje o kampanji, kandidatima su omogućili da prenesu svoje poruke i pružili su biračima različite informacije o kampanji. 
Posmatrači EU su ukazali da su najaktivniji politički subjekti dobili najviše vremena u većini praćenih medija. 
Najviše prostora u većini vesti albanskih medijima dobila je Demokratska partija Kosova (DPK). 
Javni servis, RTK1, u vestima je pokazao veću naklonost prema DPK-a, naročito prema njenom lideru, premijeru Hašimu Tačiju.  Privatna TV21 je gledaocima ponudila uravnoteženo predstavljanje kandidata, dok je u nekim kućama, kao što su televizija KTV s nacionalnom frekvencijom i dnevni list Koha Ditore, preovlađivao kritički ton prema DPK-a.  
Oba kanala su, takođe, kako je utvrđeno, emitovali visokokvalitetne analitičke programe i debate. 
Monitoring je pokazao, kako prenosi RTK2, od dva praćena privatna TV kanala na srpskom jeziku, da je TV Most pokazala pristrasnost u korist Građanske inicijative 'Srpska'. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni