REŠITI SUDBINU NESTALIH
01/09/2013|Autor: Administrator|
|

GRAČANICA, 30. avgust - Koordinator Udruženja nestalih na Kosovu i Metohiji Milorad Trifunović zatražio je danas u Gračanici od svih medjunarodnih i institucija na Kosovu i u Srbiji, da doprinesu rešavanju pitanja nestalih. 
Trifunović je, povodom Medjunarodnog dana nestalih, apelovao da u tome pomognu i svi koji nešto znaju o sudbini osoba koje su nestale.  
On je na protestnom skupu porodica nestalih u Gračanici kazao da mnoge porodice i posle 15 godina veruju da su njihovi rodjaci još živi. 
Trifunović je kazao da Udruzenje još dobija prijave o nestalima, jer su na Kosovu uništene cele porodice i spiskovi nestalih još nisu konačni. 
"Mnoga lica su nestala u vreme dolaska medjunarodnih mirovnih snaga I pored toga što se NATO obavezao da će sve gradjane na Kosovu I Metohiji štititi i zaštititi. Dogodilo se, medjutim, da su najveći zločini nad srpskim narodom i drugim nealbancima učinjeni upravo pod zaštitom NATO snaga", kazao je Trifunović.  
On je istakao da porodice nestalih zahtevaju od premijera Srbije I Kosova, Ivice Dačića i Hašima Tačija, da u Briselu konačno počnu i dijalog o rasvetljavanju nestalih na Kosovu. 
Porodice nestalih i otetih na Kosovu tragaju za oko 1.700 ljudi. Danas u Prištini i Beogradu, na Medjunarodni dan nestalih, predstavnici porodica nestalih Albanaca i Srba treba da održe prvu zajedničku konferenciju za medije. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni