RASELJENI ĆE GLASATI U SRBIJI
23/10/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 23. oktobra - Ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin  kazao je u intervjuu za Politiku  da će raseljeni Srbi sa Kosova glasati na mestima u centralnoj Srbiji koja su već određena, kao i da će svoj formular predati OEBS-u koji će daljeproslediti njihove glasove. On je istakao da je nemoguće da se Zajednica srpskih opština (ZSO) podeli na severnu i južnu, ako bi u tri južne opštine uz pomoć albanskih glasova pobedila Samostalna liberalna stranka koja je u savezu s premijerom Kosova Hašimom Tačijem. 
"Ne mogu da zamislim da postoji Srbin koji će reći da ne želi da bude u zajednici srpskih opština, a da hoće da bude u vezi s Prištinom", kazao je Vulin. 
On je istakao da će Srbija nastaviti da finansira život na KiM, tako što će formirati ZSO koji će postati deo "ustavno-ppravnog poretka" Srbije.  
Na pitanje o manipulacijama biračkim spiskovima, Vulin je kazao da Priština sve što radi, radi sa idejom da Srbi ne izađu na izbore I da "oni hoće da ZSO bude nevladina organizacija, bez ikakvih ovlašćenja i koja nema nikakav autoritet među Srbima".  
Vulin je rekao da je nedavno regularno ušao na Kosovo, a ne alternativnim pravcima, kao i da nema razloga da ne dođe opet.   Prvi potredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić otkazao je za danas posetu Gračanici i Lepsasviću, zato što "nije želeo da prihvati uslovljavanja Prištine" da ne može da optputuje s Vulinom,  saopšteno je juče iz Kancelarije za KiM. 
 
Izvor: BETA
Foto: Radio KIM

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni