PROTESTI ZBOG VISOKIH RAČUNA ZA STRUJU
08/02/2013|Autor: |
|

PRIŠTINA, 8. Februar  - Nekoliko stotina gradjana Prištine i danas je, zbog visokih računa za struju, protestovalo ispred Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK).

Učesnici protesta izvikivali su "lopovi, lopovi!" i "Dole KEK!" i zahtevali da pred njih izadju rukovodioci kompanije, ali se niko od njih nije odazvao tom pozivu.

Najavili su da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, u ponedeljak zaoštriti protest. Agencija Beta saznaje da je u toku sastanak uprave KEK o zahtevima gradjana koji zahtevaju da se ne povećava cena struje, uprkos planu te kompanije.

"KEK treba da povuče i još jednom pregleda sve račune za januar, ne sme da isključuje potrošače koji nisu u stanju da plate struju, tužilaštvo mora da počne istragu i te i ranijih zloupotreba i da redovno informiše gradjane o rezultatima istrage", neki su od zahteva učesnika protesta.

KEK u saopštenju tvrdi da mu je briga o potrošačima prioritet i da je zato povećan broj službienika na prijemu i razmatranju žalbi. KEK poziva sve one koji smatraju da su neopravdano dobili visoke račune, da odmah podnesu žalbu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja Kosova zatražio je od KEK i od Ureda regulatora energije da razmotre žalbe gradjana i na njih odmah odgovore.

Izvor: BETA
 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni