PROCES PROTIV DRENIČKE GRUPE
09/11/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 8. novembra - Među optuženima u slučaju "Dreničke grupe" protiv kojih je danas specijalni tužilac podigao optužnicu, su i predsednik opštine Ologovac, Nedžat Demaku, njegov brat Fadilj Demaku - koji je i poslanik Skupštine Kosova, i Ismet Hadža, Baškim, Driton i Seljman Demaj, piše prištinski dnevnik Expres (gazetaexpreš.com).
Izvori dnevnika su kazali da je predsednik Opštine Srbica, Sami Ljuštaku optužen za ubistvo, za šta su optuženi i Sabit Geci, I Sahit Jašari.
Ambasador Kosova u Albaniji i bivši komandant Glavnog štaba OVK, Suljejman Seljimi, kao i Hisni Tači, Zećir i Jahir Demaku, i Avni Zabeljaj optuženi su za zlostavljanje u navodnom zatvoru OVK u selu Likovac, u opštini Srbica.
Međunarodni tužilac iz Kancelarije specijalnog tužioca na Kosovu, (KSTK), danas je u Osnovnom sudu u Mitrovici podigao optužnicu protiv petnaest optuženih za krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, uključujući torturu, zlostavljanja zatvorenika I ubistvo, navodno počinjeno 1998. godine.
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni