PROCENJENA IZLAZNOST NA SEVERU 16 PROCENATA
23/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 23. oktobra - Istraživanje Misije na Kosovu Programa UN za razvoj pokazalo je da će na predstojeće kosovske lokalne izbore sigurno izaći 16 odsto građana sa severa Kosova, saopšteno je juće u Prištini. Anketa je pokazala da 90 odsto žitelja severnog Kosova zna da su kosovski lokalni izbori zakazani za 3. novembar, a 16 odsto ispitanika navelo je da će sigurno izaći na izbore. Svki drugi ispitanik sa severa Kosova kaže da ne zna koje će sve političke partije učestvovati na izborima I ko su kandidati za gradonačelnika u njegovoj opštini.
Istraživanje je takođe pokazalo da se u vezi sa izborima  na prvom mestu informišu preko televizije, u čemu prednjače Prvi program Radio Televizije Srbije, TV Most u Zvečavnu, TV B92 I TV Mir u Leposaviću. Najviše se veruje RTS-u (57,3%), zatim TV Mostu (10%), TV B92 (9,3%), Pinku (6,4%), Prvoj TV (5,9%), TV Miru (4,9%), dok se programu javnog emitera Radio Televizije Kosova veruje tek 0,3%.
Najslušanija radio stanica ,među građanima severa Kosova je Radio kontakt plus u Severnoj Mitrovici, pokazuje najnovije istraživanje UNDP-a.
 
 
 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni