PROBLEMI SA UPISOM U BIRAČKE SPISKOVE
25/09/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 25. Septembar - Centralna izborna komisija Kosova (CIK) je od ukupno 39.940 prijava za upis na biračke spiskove za glasanje na lokalnim izborima 3. novembra do sada pregledala 11.006 prijava i od toga je potvrdila njih 276, saopštio je načelnik sekretarijata CIK-a Enis Haljimi. 
"Proces verifikacije prava na upis u glasachke spiskove se nastavlja. Mislim da chemo vrlo brzo imati detaljan izveštaj o tome", rekao je Haljimi. 
Iako u CIK-u nisu naveli razloge za odbijanje toliko velikog broja prijava za upis u glasačke registre, dnevnik Koha ditore je ovih dana pisao o tome da je iz Srbije poslednjeg dana roka za prijavu, 17. septembra, stiglo oko 35.000 falsifikovanih prijava. 
Vechina od tih prijava je potpisala ista osoba, na prijavama ima I falsifikovanih datuma izdavanja identifikacionih dokumenata, datuma rođenja i datuma važenja dokumenta, pa čak i promene prebivališta.
Članica CIK-a Valjdete Daka je od sekretarijata zatražila da nakon pregleda svih prijava CIK-u dostavi detaljan izveštaj koliko je prijava stiglo iz kog mesta van Kosova, njihovu validnost i razloga zbog kojih su odbijeni. 
Izbvor: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni