PRIVATIZACIJA NA SEVERU KOSOVA
28/07/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 27. jul - Kosovska agencija za privatizaciju (KAP) je među retkim institucijama Kosova koja svoju aktivnost prostire i na severu Mitrovice, piše prištinski dnevnik Tribuna uz ocenu da činjenica da se i Srbi pojavljuju kao kupci demantuje da je proces, kako Beograd tvrdi, diskriminatorski. 
"Za razliku od ostalih institucija i suprotno raznim izjavama iz Srbije na temu funkcionisanja kosovskih institucija na severu, KAP od osnivanja, radi i na tom delu Kosova, gde ima i kancelariju", piše dnevnik. 
Prošle nedelje agencija je prodala Srbima četiri imanja na severu Mitrovice, demantujući na taj način izjave iz Beograda da u privatizaciji ne učestvuju Srbi te da je zbog toga, ceo proceš diskriminatorski, navodi Tribuna. 
Portparol agencije Ili Kaljoši kaže da je i pre ovog poslednjeg slučaja agencija privatizovala društvenu imovinu na severu zemlje I da je svakim danom sve veći broj Srba koji učestvuju u procesu privatizacije. 
Profesor Musa Ljimani naveo je za list da se privatizacija treba ostvariti na osnovu kosovskih zakona i da pravo na to imaju pripadnici svih zajednica. 
Izvor BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni