PRELIMINARNI REZULTATI DRUGOG KRUGA
02/12/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 1. Decembra  - Prema preliminarnim rezultatima Centralne izborne komisije, od sedam opština sa srpskom većinom na Kosovu u sešt opština je pobedila Građanska incijativa Srpska (GIS).  Na izborima za gradonačelnika severne Mitrovice, prema tim rezultatima, pobednik je Krstimir Pantić iz GIS koji je dobio 55,20 odsto glasova, dok je Oliver Ivanović dobio 44,80 odsto glasova.
U Klokotu je pobednik Srećko Spasić iz GIS sa 54,40 odsto glasova, dok je Saša Mirković iz Samostalne liberalne stranke (SLS) osvojio 45,60 odsto glasova.  
Dragan Nikolić iz GIS pobedio je u Partešu sa 52,92 odsto glasova Nenada Cvetkovića iz SLS, koji je dobio 47,02 odsto.  U Ranilugu je pobedio kandidat GIS Gradimir Mikić sa 52 odsto, dok je Milan Artonović, iz Srpske narodne partije Kosova osvojio 48 odsto glasova.  Dosadašnji gradonačelnik Gračanice, iz Saveza kosovskih Srba Bojan Stojanović je poražen od Branimira Stojanovića iz GIS, koji je dobio 58,67 odsto glasova, dok je u Štrpcu pobednik Bratislav Nikolić iz SLS sa 56,04 odsto glasova, dok je kandidat Ivan Redžić iz GIS osvojio 43,96 odsto glasova.  I u Novom Brdu je došlo do promene gradonačelnika. Dosadašnji gradonačelnik Bajruš Imeri iz Demokratskog saveza Kosova (DSK) je poražen od Svetislava Ivanovića iz GIS, koji je dobio 54,90 odsto glasova.
 

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni