POVRATNICI U BERKOVU DOBILI VODU ZA PIĆE
24/11/2013|Autor: Administrator|
|

BERKOVO, 24. Novembar - Meštani sela Berkova, Srbi povratnici, su napokon nakon 13. Meseci ove nedelje dobili vodu za piće čija je distribucija, usled velikih dugovanja kako za električnu energiju tako i za sam vodovodni sistem, pre više od godinu dana bila prekinuta.
Ministarstvo za zajednice i povratak je na inicijativu ministra nakon svoje prve posete selu Berkovo pokrenulo rešavanje pitanja vodosnadbevanja ponudivši finansijsku pomoc za rešavanje ovog slucaja. Nakon sporazuma sa tada KEK-om, a danas KEDS-om, i uplate koja je izvšena, pumpa za vodu je konacn dobila elekricnu energiju. Medutim sama pumpa je bila u kvaru tako da je moralo da se kupi nova što je KFOR i ucinio, a nakon kupovine ministarstvo za zajednice i povratak izvprilo je uplatu prikljucka svakog domacinstva u selu Berkovo i na taj nacin je bila uklonjena i poslednja prepreka koja je stojala na putu vodosnadbevanja u Berkovu. Na veliku radost povratnika oni su nakon dugih 13 meseci napokon dobili vodu.
U narednim danima ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtic, posetice povratnike u opštinama Srbica i Istok  gde ce biti uruceni kljucevi kuca porodicama koji su se u ove opštine vratili a ciju je izgradnju finansiraralo ministarstvo za zajednice i povratak, i ujedno posetiti selo Berkovo i Grabac u opštini Klina.
 
Opširnije: http://www.mkk-ks.org/?page=3,1
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni