PONAVLJANJE IZBORA NA TRI MESTA
06/11/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 6. novembra - Centralna izborna komisija (CIK) Kosova nije formalno donela odluku o ponavljanju izbora na tribiračka mesta u severnoj Kosovskoj Mitrovici, ali je postignuta načelna saglasnost o tome, rečeno je danas agenciji Beta. 
Izvor agencije Beta u CIK-u rekao je da odluka o ponavljanju izbora nije formalno doneta, ali da su se članovi u principu saglasili da se na tri izborna mesta sa kojih nije stigao izborni materijal, zbog razbijanja glasačkih kutija, glasanje ponovi. 
U Centru za prebrojavanje glasova CIK-a juče je počelo prebrojavanje i verifikacija izbornog materijala sa izbora u četiri opštine na severu Kosova, jer zbog situacije u tom području nije bilo moguće da se oni prebroje u opštinskim izbornim komisijama. 
Na proces verifikacije izbornih rezultata su pozvani članovi biračkih odbora u tim sredinama, a ako se oni ne pojave, CIK ima zakonsko pravo da ih zameni drugima. 
Normalan tok prebrojavanja glasova u četiri opštine na severu Kosova je onemogućen incidentima u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada su nepoznati i maskirani napadači upali na tri biračcka centra, što je uticalo da se ona pre vremena zatvore. 
 
Foto: RTS
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni