POMOĆ ZA NAJTEŽE PACIJENTE
05/02/2013|Autor: |
|

K. MITROVICA, 4. Februar  - Na odeljenju neurologije Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici danas je otvorena jedinica poluintenzivne nege za lečenje najtežih pacijenata obolelih od cerebro-vaskularnih bolesti.

Direktor Zdravstvenog centra Milan Jakovljević je ocenio da je otvaranjem tog odeljenja omogućeno da se najtežim pacijentima pruži adekvatna pomoć.

 "Kada u funkciju stavimo i skener koji smo dobili biće moguća primena najsavremenije fibrinolitičke terapije kod bolesnika gde jeto neophodno", rEkao je Jakovljević.

On je dodao da je poluintenzivna nega, na kojoj ima četiri kreveta, opremljena sredstvima Zdravstvenog centra u Kosovskoj Mitrovici i da će sestre dežurati 24 časa pored pacijenata koji na lečenje dolaze iz svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji.

Šef neurološke službe Miroslav Radomirović je dodao da je u poslednjoj deceniji drastično povećan broj neuroloških bolesnika u Pokrajini.

"Na odeljenju neurologije smo primali sve bolesnike, ali smo manjkali u smislu intenzivnog praćenja dijagnostike i terapijskog tretmana",
rekao je on i dodao će "otvaranjem jedinice za poluintenzivnu negu biti omogućeno odredjivanje adekvatne terapije i praćenje osnovnih i
vitalnih parametara kod ugroženih neuroloških bolesnika kako bi bila odredjena i adekvatna terapija".

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni