POMOĆ VLADE SRBIJE ZA POLJOPRIVREDU
30/09/2013|Autor: Administrator|
|

LEPOSAVIĆ, 29. septembar - Ministar zadužen za Kosovo I Metohiju Aleksanda Vulin ukazao je danas u Leposaviću da će kosovski Srbi moći na najbolji način da odlučuju o svojoj sudbini ako se stvore uslovi da žive od svog rada i ako izađu na lokalne izbore. 
Vulin je u Leposaviću sa predstavnicima 14 opština, sa celog Kosova, potpisao ugovor o dodeli mašina i sredstava za poljoprivredu, vrednih 13,5 miliona dinara. On je zahvalio Direkciji za imovinu Vlade Srbije jer su sredstva koja su danas podeljena bila u njenom posedu. 
"Sve ove mašine su nova radna mesta, i najbolja moguća pomoć je upravo to - dati ljudima mogućnost da rade, da sa svojih 10 prstiju zarađuju svoj hleb i sami odlučuju o svojoj sudbini što je, baš kao i izbori, način da sami da odluče o svojoj budućnosti", rekao je Vulin. 
On je istakao da je veoma "nekorektno i potpuno netačno" govoriti o Srbima na Kosovu kao nekome ko želi da živi na teret nekoga drugoga i od budžeta u kome ne učestvuje. 
"Srbi na Kosovu i Metohiji žele da žive od svoga rada, a na nama je da im pomognemo da rade", rekao je Vulin. 
 
Vulin je rekao da predstojeći izbori na Kosovu nisu samo izbori za lokalnu samoupravu, već ih Srbija doživljava kao izbore za zajednicu srpskih opština, koja će biti formirana odmah nakon konstutuisanja opština u kojima su Srbi u većini. 
On je istakao da je najvažnije što su to "svesrpski izbori" na kojima će učestvovati i oni koji ne žive na Kosovu i "referendum" na kojem će se glasati da li će država Srbija opstati i ostati u pokrajini, a kosovski Srbi imati "neprekinute i od celog sveta prihaćene i priznate veze sa državom Srbijom". 
Vulin je rekao da je do sada predato oko 40.000 prijava za lokalne izbore, a da je sada Priština najveća smentnja i najveći protivnik izlaska Srba na izbore jer pokušava koliko god je moguće da smani broj onih koji su se prijavili. 
"Mi jesmo u pravu što izlazimo na izbore. Priština je i ovim dokazala da hoce samo zemlju a ne ljude. Ona zne zeli da Srbi glasaju i da oni koji su proterani počnu da se vraćaju", rekao je Vulin.  
On je rekao da Srbi još nemaju svog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova, da Srbija ima puno primedbi na rad te komisije i od međunarodne zajednice zahteva da Srbima omogući da ravnopravno predstave svoje liste.  
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni