POMOĆ IZ TORONTA ZA UGROŽENU DECU
07/02/2013|Autor: |
|

GNJILANE, 7. februar - Bračni par Dragašević iz Toronta donirao je 10.000 kanadskih dolara za najsiromašniju decu u najugroženijim srpskim sredinama u Kosovskom Pomoravlju i Metohiji.

Na zahtev Bore Dragaševića koji će uskoro napuniti 90 godina, raspodelu donacije od 808 hiljada dinara realizovala je humanitarna organizacija "Dečja radost" iz Gnjilana.

Kako je Beti rečeno u toj humanitarnoj organizaciji pomoć u vrednosti od 20 do 80 hiljada dinara dobile su najsiromašnije prodice, siročad, deca sa posebnim potrebama iz sela u opštini Kosovska Kamenica, Novo Brdo, Vitina, Gnjilane i Klina.

Bora Dragašević napisao je memore "Stopama predaka" - iskreno svedočanstvo o dogadjajima i ljudima tokom skoro devet decenija dugog i aktivnog života u emigraciji, a dotiču se i njegovog dede, gerenala, po kome nosi i ime, a koji je bio profesor na akademiji Živojinu Mišiću.

Prihod od prodaje memoara namenio je najsiromašnijoj deci Kosova i Metohije, a dobila ju je, izmedju ostalog, prodica Marković sa četvoro dece iz sela Kostadince kao i sedmočlana porodica Živka Jankovića iz sela Šipasnica u istoj opštini.

Porodica Vukašina Vasić iz sela Berivojce kod Kosovske Kamenice dobila je takodje deo donacije Drage i Bore Dragašević.

Pomoć su dobila i braća Filimonović iz sela Zebince, zaseok Čuka u opštini Novo Brdo koja su pre nekoliko meseci ostala i bez oca, kao i sestre Dičić iz sela Straža kod Gnjilana.

Novac je otišao i najugroženijoj deci iz Vitine i Kline.

 

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni