PODNELA OSTAVKU ZBOG KANIDATURE ZA GRADONAČELNIKA
03/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 3. oktobra - Zamenica premijera i ministarkacindustrije i trgovine Kosova Mimoza Kusari Ljilja od danas  ne obavlja te dužnosti pošto je podnela ostavku zbog kandidature zagradonačelnika opštine Đakovica.  Kusari Ljilja je kandidat za gradonačelnika Đakovice Alijanse novo Kosovo na lokalnim izborima 3. novembra. 
Ona je i na prošlim lokalnim izborima bila kandidat za gradonačelnika Đakovice, ali je u drugom krugu izgubila od kandidata Alijanse za budućnost Kosova Palja Ljekaja.  U izjavi za portal Indexonlive ona je rekla da smatra da je donela pravednu odluku time što se kandidovala i što je zbog toga podnela ostavku na funkcije u vladi Kosova. 
 pitana da li će vratiti na ministarsku funkciju ako izgubi izbore u Đakovici, Kusari Ljilja je rekla da očekuje da će pobediti, ali nije isključila mogućnost da nakon parlamentarnih izbora bude na nekoj od izvršnih funkcija. 
Pored Mimoze Kusari Ljilja i ministar Bezbednosnih snaga Kosova Agim Čeku je kandidat za gradonačelnika Prištine.  Čeku je u izjavama kosovskim medijima odbacio mogućnost da podnese ostavku na mestu ministra. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni