PATRIOTSKE SNAGE DA ORGANIZUJU VIDOVDAN
09/06/2013|Autor: Administrator|
|

K. MITROVICA, 9. jun - Politički predstavnici  Srba sa Kosova pozvali su na održavanje ranije najavljenog svesrpskog mitinga na Vidovdan, 28. juna u Beogradu, navodeći da to treba da organizuju patriotske stranke i udruženja u Srbiji, a ne Srbi sa Kosova. 
Predsednik Opštine Zubin Potok Slaviša Ristić, koji je na poslednjem svesrpskom saboru održanom u glavnom gradu pod sloganom "Ostajemo u Srbiji", najavio održavanje Vidovdanskog mitinga, rekao je agenciji Beta da "očekuje da patriotske stranke i udruženja u Srbiji preuzmu organizaciju ovog skupa". 
"Stiče se utisak da Srbi sa Kosova i Metohije treba da organizuju miting što nije tačno", rekao je Ristić i pojasnio da "to treba da
organizuju patriotske snage u prvom redu Demokratska stranka Srbije I Srpska radikalna stranka, a Srbi iz pokrajine će se priključiti protestu". 
On je dodao da je vreme pokazalo da "kakve god ustupke Srbija pravila, Zapad joj neće dati datum za početak pregovora za ulazak u EU, već im je jedini cilj da se Srbija konačno i definitivno odrekne Kosova I Metohije". 
Ristić je naglasio da je došlo vreme da se "jedinstveno deluje kako bi se sprečila ne samo primena briselskog sporazuma nego i gubitak Kosova i Metohije i dalje rastakanje Srbije". 
I bivši predsednik srpske Opštine Štrpce Zvonko Mihajlović smatra da "vreme za organizovanje Svesrpskog sabora na Vidovdan u Beogradu odmiče, a da se srpski nacionalni korpus na Kosovu i Metohiji razbija". 
On je optužio Vladu Republike Srbije da i dalje "deli Srbe, uklanja neposlušne, priprema gašenje srpskih institucija, odriče se svojih državljana i gura ih u naručje Hašima Tačija". 
"Srbi sa Kosova i Metohije ne žele da postanu Kosovari, ne prihvataju institucije tzv. Republike Kosovo, jedina im je želja da budu ono što jesu, državljani Srbije, i ostanu da žive u svojoj državi Srbiji", rekao je Mihajlović agenciji Beta. 
On je pozvao "sve srpske patriotske i rodoljubive stranke, organizacije, udruženja i pojedince da organizuju skup na Vidovdan kako bi još jednom bila iskazana sloga i jedinstvo u odbrani srpskih nacionalnih interesa". 
 
Agencija: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni