OVK NEĆE U OBELEŽAVANJE GODIŠNJICE
13/02/2013|Autor: TV Puls|
|


PRIŠTINA, 13. februar-Organizacije pripadnika OVK saopštile da se povlače iz svih aktivnosti za obeležavanje pete godišnjice proglašenja nezavisnosti Kosova, piše Koha ditore.
"Isključujemo se iz ovih aktivnosti, ne svojom voljom, nego smo prisiljeni jer državne institucije zaobilaze one koji su svojim trudom, žrtvama, delovima svojih tela i životima najzaslužniji za proglašenje nezavisnosti Republike Kosovo", navodi se u zajedničkom saopštenju organizacija veterana Oslobodilačke vojske Kosova. U saopštenju se još navodi da je bilo predviđeno da u "maršu petogodišnjice nezavisnosti Kosova", zajedno sa pripadnicima Bezbednosnih snaga Kosova učestvuju i veterani Oslobodilačke vojske Kosova, ali da je naknadno odlučeno da borci OVK ipak ne budu tu. Dodaje se da takva odluka pokazuje podređenost institucijama međunarodne zajednice i da im je OVK "trn u oku". Udruženje ratnih veterana navelo je da je odlučilo da obeleži dan nezavisnosti samostalno, mimo institucija.
Na Kosovu se 17. februara obeležava peta godišnjica od proglašenja nezavisnosti koju Srbija nije priznala. Kosovo je priznalo više od 90 država, ali ne i stalne članice Saveta bezbednosti UN, Rusija i Kina. Prištinu priznaje i 22 od 27 članica EU.


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni