OFICIRI ZA VEZU DA POMAŽU U REŠAVANJU PROBLEMA
18/06/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 17. jun - Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je da je jučerašnja razmena oficira za vezu Beograda i Prištine dokaz da sprovodjenje Briselskog sporazuma teče kako je planirano i da zato Beograd očekuje pozitivnu odluku Saveta EU krajem juna o datumu za
pregovore.
Sprovodjenje sporazuma sa Prištinom jedan je od uslova da Beograd dobije datum početka pregovora sa EU. 
"Razmena oficira za vezu je jedan od rezultata dijaloga koji smo vodili. Dogovoreno je da se razmeni po jedan oficir za vezu pri Misiji EU u Prištini i u Beogradu", rekao je Dačić novinarima posle susreta sa irskom ministarkom za evropske poslove Lusindom Krejton. 
Premijer je istakao da oficiri nemaju diplomatski status, da nisu ambasadori, ali da treba da doprinesu u olakšavanju rešavanja svakodnevnih problema. 
"Biće zloupotreba u smislu da je reč o ambasadama, ali treba da budemo prezicni - nisu otvorene kancelarije za vezu nego su razmenjeni oficiri za vezu", rekao je Dačić. 
Beograd i Priština danas su razmenili oficire za vezu na osnovu dogovora postignutog u Briselu, a njihova dužnost je da olakšaju komunikaciju, sprovodjenje sporazuma dve strane i pomognu normalizaciju odnosa.
Srpski oficir za vezu u Prištini je Dejan Pavićević, a kosovski u Beogradu Ljuljzim Peci. Oni su na dužnost stupili juče u podne. 
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni