OEBS POZDRAVLJA IZBORE
02/12/2013|Autor: Administrator|
|

BEČ, 2. decembra  - Generalni sekretar Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) Lamberto Zanier pozdravio je mirno i uredno održavanje lokalnih izbora na Kosovu, ocenivši to "značajnim korakom prema poverenju i bezbednosti".
"To je veliki korak u kompleksnom procesu izgradnje poverenja i
 otvanja perspektiva za stabilnost i prosperitetnu budućnost za ljude u ovom regionu", rekao je Zanier, saopšteno je iz OEBS-a.
Prema njegovim rečima, time se dokazuje da sporazum Beograda I Prištine, postignut 19. aprila uz uspešno posredovanje visoke predstavnice Evropske unije (EU) za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton (Catherine Ashton), počinje da daje rezultate.
"Ostajemo spremni i voljni da nastavimo angažman u podržavanju I sprovođenju tog važnog dijaloga koji predvodi EU, dodao je Zanier.
On je izrazio zadovoljstvo za konstruktivni angažman svih strana  tokom kompleksnih i intenzivnih pregovora o modalitetima za izbore, zahvalivši Kosovskoj policiji, Euleksu i Kforu na osiguranju bezbednog okruženja za održavanje izbora na severu Kosova.
Zanijer je poruku uputio posle zatvaranja biračkih mesta nakon u nedelju održanog drugog kruga izbora, u čijem je održavanju u četiri opštine na severu Kosova  pomogao OEBS, u skladu sa Briselskim sporazumom.
 

 


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni