OBAVESTITI PARTNERE U SVETU
09/02/2013|Autor: |
|

BEOGRAD, 9. februar - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je sinoć da će Vlada Srbije obavestiti svoje partnere u svetu o dogadjajima u manastiru Dečani i da će to biti jedna od tema kada se u Briselu sretnu premijeri Srbije i Kosova.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Vulin je zahvalio italijanskom kontigentu Kfora zbog reakcije prilikom pokušaja Albanaca da udju u manastir Dečani i dodao da je taj dogadjaj upozorenje da se "ni slučajno" ne sprovede plan o smanjenju broja medjunarodnih snaga i da se ne dozvoli policiji Kosova da obezbedjuje taj manastir.

Vulin je ocenio da je jučearšnji dogadjaj u manastiru Dečani pokušaj da se sistematski zatru trgovi Srba u tom delu Kosova, jer su monasi u tom verskom objektu poslednji Srbi koje još nisu proterali.

"Ovo je aparthejd... Oni priznaju Vrhovni sud Kosova ali ga ne priznaju ako donese odluku da se srpskoj crkvi vrati ono što je njeno", rekao je Vulin.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju je ocenio da ne postoji mogućnost da se medjunarodna zajednica ogluši o dogadjaje u manastiru Dečani. Eparhija raško-prizrenska je juče saopštila da je manastir blokiran snagama policije i Kfor zbog pretnji rukovodstva Opštine Dečani i ekstremnih grupa da će protestovati ispred manastira zbog odluke Vrhovnog suda Kosova kojom su potvrdjena imovinska prava  manastira.

Izvor: BETA

Video



PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni