"NISAM DIPLOMATA NITI AMBASADOR"
23/10/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 22. oktobra  - Oficir za vezu Vlade srbije u Prištini Dejan Pavićcević izjavio je da nije diplomata niti ambasador srbije na Kosovu.  
"Ja nisam diplomata, ja nisam ambasador. Vrlo je jasna pozicija Republike Srbije o statusu Kosova i moj posao, zapravo, nije to, za šta su oni mene pitali... Da li ste vi ovde dosli u svojstvu ambasadora Srbije - ne. Srbija nije priznala Kosovo i tu se ništa nije promenilo", rekao je večeras Pavićević za televiziju Al Džazira Balkans. 
Briselskim sporazumom premijera Srbije i Kosova predviđena je razmena oficira za vezu. Beograd je u Prištinu poslao Dejana Pavićevića, a Priština u Beograd Valjdeta Sadiku. 
"Evo, ja sam u Prištini od 17. juna i sve to polako počinje da ulazi u jednu rutinu, jednu normalu, tako da je normalno šetati centrum Prištine i nekim drugim delovima Prištine, kao i bilo gde drugo", kaze Pavićević i ističe da su u aprilu prosle godine, kada su dolazili na tehnicke razgovore oko katastra, kamenovana dva vozila srpske delegacije. 
"Za sada, kažem, u principu, sve je mirno. Ja, u skladu sa ovim Briselskim dogovorom o oficirima za vezu, imam i 24-casovno obezbedenje, ali zaista, incidenata i neprijatnosti nisam imao", kaže Pavićević. 
On ističe da oficiri za vezu imaju primarnu funkciju da olakšaju implementaciju Briselskih sporazuma, da omoguće bržu komunikaciju. 
"Ja ne volim da razmisljam o tome da imam istorijsku ulogu. Ja sam tu da radim svoj posao, da se trudim nešto da promenim i jednostavno tako i funkcionišem", rekao je Pavićević koji je najavio da će početi sa ucenjem albanskog jezika. 
 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni