NEMA DEMONTAŽE SRPSKIH INSTITUCIJA
19/01/2013|Autor: |
|

Premijer Srbije Ivica Daccich negirao je danas tvrdnje kosovskog premijera Hassima Taccija da je postignut dogovor o demontazzi srpskih institucija na severu Kosova.

"Svako mozze da tumacci na svoj naccin. Nije taccno da smo pocceli demontazzu, pocceli smo razgovore o tome kako bi po nassem missljenju
trebalo da izgleda ta posebnost, ta specijalnost polozzaja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji u situaciji kada ne govorimo o konaccnom statusu", rekao je Daccich za B92.

Prema njegovim reccima, sada se dolazi na ressenja iz platforme Srbije za Kosovo.

Na pitanje da li srpske institucije opstaju na Kosovu, premijer je rekao: "Te institucije srpskog naroda koje bi trebalo da se izgrade bile bi umesto institucija koje i sada neki smatraju za institucije Srbije. To su i sada institucije srpskog naroda, ali bi to bile institucije koje bi bile priznate i od strane Prisstine".

Predsednik Vlade Kosova Hassim Tacci je nakon juccerassnjeg vissesatnog sastanka s Daccichem u Briselu kazao da se Srbija obavezala da ukine "paralelne" bezbednosne strukture, kao i da che se od sada plachati carina po zakonima i Ustavu Kosova.

 

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni