NASTAVAK RAZGOVORA U ČETVRTAK
10/06/2013|Autor: Administrator|
|

BEOGRAD, 10. jun - Ministar pravde i drzavne uprave Srbije Nikola Selaković najavio je danas da će se u četvrtak nastaviti razgovori timova Beograda i Prištine u oblasti pravosuđa I dodao da je preduslov za primenu sporazuma usvajanje Zakona o
amnestiji. 
"Ponoviću ono što sam rekao i u Briselu - bio bi dobar konstruktivni pritisak na Prištinu da do dogovora dođe. Ako takvog pritska bude, onda bi tokom ove nedelje mogli da očekujemo Nacrt zakona o amnestiji", rekao je Selaković novinarima u Vladi Srbije nakon potpisivanja sporazuma sa francuskom Fondacijom za kontinentalno pravo. 
Ministar je rekao da je tim za sprovođenje sporazuma Beograda "radio vrlo ozbiljno i posvećeno" i dodao da se "to ne može reći za kolege iz Prištine". 
Prema njegovim rečima, dogovoreno je bilo da Nacrt zakona o amnestiji bude goor: tov do polovine juna, ali da je na poslednjem sastanku u Briselu ponuđeno "nešto što svakako nije predlog zakona". 
Selaković je kazao da je predlog nacrta zakona iz Beograda "na granici savršenosti" i da se odnosi na Srbe koji žive na Kosovu I Metohiji.
"Odnosi se na sve pripadnike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji koji su doživljavali diskriminatorski odnos institucija iz Prištine iz razloga što ne prihvataju takozvanu državu Kosovo", rekao je Selaković. 
Ministar je naveo da su sporazum i plan o primeni statusno neutralni I da, u skladu sa zakonom o amnestiji koji treba da bude usvojen, Srbi ni ubuduće neće morati da priznaju Kosovo. 
"Ako imate slučajeve da po njihovom krvičnom zakonodavstvu neko ko je radio u sudu ili policiji samim tim što je radio za taj sud ili policiju, učinilac krivičnog dela, onda je veoma bitno donošenje Zakona o amnestiji da bi bili lišeni bilo kakve krivične odgovrnosti", rekao je Selaković. 
On je naveo bi Zakon o amnestiji trebalo da se odnosi na sva druga krivična dela koja su bila zasnovana na nepoštovanju nekog "kvazi ustavnog poretka Kosova". 
Izvor: BETA

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni