LIBERALI PODRŽAVAJU ZSO
04/12/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 3. decembra - Zamenik premijera Kosova I predsednik Samostalne liberalne stranke (SLS) Slobodan Petrović rekao je danas da SLS podržava stvaranje zajednice srpskih opština i da je otvorena za saradnju s listom "Srpska" koju podržava Vlada Srbije.
Petrović je za agenciju Beta kazao da je SLS zadovoljna rezultatima izbora i "moralni pobednik" jer je, uprkos "potpunoj medijskoj blokadi", uspela da osvoji više od 9.000 glasova i u nekim opštinama sa srpskom većinom bude vodeća stranka po broju odbornika.
Od deset opština sa srpskom većinom, SLS je osvojila mesto gradonačelnika u Štrpcu, dok je u ostalim opšinama ta funkcija pripala "Srpskoj".
"Bili smo izloženi neverovatnim pritiscima i pretnjama i potpunoj medijskoj blokadi... Mnogi naši glasači osetili su posledice zbog svog izbora i zahvaljujem im zbog  Hrabrosti. Zato se naš rezultat može nazvati i političkim podvigom", rekao je predsednik SLS.
Petrović je kazao da će opštinski odbori SLS odlučiti s kim će formirati većinu u opštinama sa srpskom većinom, ali nije sporno da će podržati formiranje zajednice srpskih opština.
"Na kraju krajeva, mi smo kao stranka postavili temelje za zajednicu srpskih opština jer smo učestvovali u formiranju novih opština na jugu Kosova i, da to nismo uradili,  oitanje je da li bismo danas uopšte mogli da pričamo o zajednici srpskih opština", rekao je on.
Predsednik SLS je dodao da mu je cilj poboljšanje kvaliteta života građana i da će njegovi odbornici tome dati "pun doprinos".
Dodao je da je posebno važno što je SLS prvi put izašla na izbore na severu Kosova i dobila odbornike u dve opštine gde je i nastupila na lokalnim izborima - dva u  Leposaviću i jednog u severnoj Mitrovici.
Petrović je naveo da bi "bilo logično" da se zvanični Beograd konsultuje i sa SLS pri izradi statuta nove zajednice srpskih opština.
"Do sada nismo imali zvaničan poziv, ali smo poslednjih dana na nekoliko strana čuli volju i želju da do toga dođe. To bi bilo I potpuno logično jer smo sigurno  najorganizovanija politička stranka koja okuplja Srbe na Kosovu. Imamo osam godina iskustva rada u ovom sistemu i bilo bi suludo da neko ne iskoristi tu situaciju", kazao je
predsednik SLS. Po njegovim rečima, danas objavljena ostavka Petra Miletića na mesto generalnog sekretara SLS neće oslabiti tu stranku.
"Stranka je jača od bilo kog pojedinca, a Miletić je već duže razmišljao o tom činu. On ostaje član SLS, pa i to pokazuje da stranka neće biti uzdrmana", rekao je  Petrović.
 

Izvor: BETA


PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni