KAMPANJA PROTIV IZBORA
06/08/2013|Autor: Administrator|
|

K. MITROVICA, 6. avgust - Pokrajinski funkcioner Demokratske stranke Srbije (DS S) Marko Jakšić izjavio je danas da će predstavnici Srba koji se protive novembarskim izborima koje je raspisala Priština, organizovati antiizbornu kampanju kojom će ukazati na njihovu štetnost. 
"Ukazaćemo da izlazak Srba na izbore u nacionalnom smislu znači zaokruživanje države Kosovo", kazao je Jakšić za agenciju Beta I dodao da će kampanja biti organizovana "kako bi se narodu objasnilo šta znači da menjaju državu Srbiju za novu, tuđu, nastalu na srpskoj nesreći". 
"Objasnićemo im da je to kraj slobode za koju smo se nenaoružani 14 godina borili i izborili, kojom smo osigurali mesto za Srbiju na kosovu i Metohiji", kazao je Jakšić. 
Jakšić je dodao da će na detalje kampanje protiv izbora uticati I stav privremene Skupštine Kosova, formirane u Zvečanu početkom jula, i stav crkve. 
"Želimo da čujemo i šta kaže crkva povodom ovako krupnog nacionalnog pitanja", rekao je Jakšić. 
Prema njegovim rečima, važno je upozoriti i na eventualnu krađu koju sprema Vlada Srbije - na manipulaciju glasovima interno raseljenih i osoba rođenih na Kosovu i Metohiji. 
Jakšić je rekao da je Socijalistička partija Srbije u vreme Slobodana Miloševića manipulisala glasovima Albanaca koji nisu izašli na izbore, a da će sada, to uraditi sa glasovima raseljenih Srba, ali ne kao onda u svoju korist, već u korist Hašima Tačija. 
Plašimo se, rekao je on, da će jednostavno falsifikovati glasove Srba koji su otišli pre 30 ili 50 godina i tako odlučiti o sudbini naroda koji je ovde 14 godina vodio borbu. 
"Želimo da se utvrdi ko izlazi na izbore, koji je njihov broj i da ne dozvolimo manipulacije, imajući u vidu sa kojim se političkim mangupima srećemo, da osiguramo da izbori budu korektni i pošteni,da se zna koliko ljudi živi u pokrajini", kazao je Jakšić. 
Jakšić je naveo da je važno ukazati da premijer Srbije koji poziva na novembarske izbore čini krivično delo jer ih zove na separatističke izbore jedne paradržave i da, i pored zakletve da će braniti celovitost Srbije, svojim činjenjem cepa državu. 
Izvor: BETA
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni