JEVTIĆ PREDAO TRAKTOR POVRATNICIMA
06/09/2013|Autor: Administrator|
|

PRIŠTINA, 5. Septembar  - Kosovski ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić predao je danas traktor porodici Zuvić iz sela Sinaja u opštini Istok kojoj je poljoprivreda jedini izvor prihoda, saopštila je danas Srpska liberalna stranka (SLS). 
Porodici Zuvić traktor je ukraden početkom aprila a do danas lopovi nisu nađeni. 
Nakon krađe posetio ih je ministar Jevtić koji je porodici Zuvić tada obećao da će im pomoći ali da treba sačekati rezultate policijske istrage.  
Jevtić, funkcioner SLS koja je u Vladi Kosova, istakao je da mu je žao što kradljivci traktora još nisu nađeni, ali da je srećan što je u prilici da pomogne porodici Zuvić. 
"Najbolji primer podršci održivom povratku i opstanku je upravo I ovaj događaj. Žalosno je što lopovi koji su ukrali traktor nisu ni dan danas pronađeni, ali zbog činjenice da nismo hteli da nam se niti jedan Srbin više iseljava odlučili smo da kupimo novi traktor I porodicu Zuvić zadržimo u opštini Istok", rekao je Jevtić. 
U povratničko selo Sinaje izgrađeno je 20 kuća sredstvima Ministarstva za zajednice i povratak i većina porodica se u to selo vratilo 2010. godine. 
Primarna delatnost povratnika je poljoprivreda i po rečima Velimira Zuvića, traktor neće koristiti samo on već i njegovi prijatelji I komšije povratnici, piše u saopštenju SLS.  
Velimir Zuvić se u Sinaje vratio 2010. godine iz Tutina. 
 
Izvor: BETA
 
 

PROGRAM TV MREŽE

Agrar Slobodno Srpski Nezavisna TV Mreža Kosnet Info Koreni